Maand Gratis Verzekering

Een verzekering afsluiten kan voor baasjes een grote stap zijn. Daar hebben wij iets op gevonden: de Maand Gratis Verzekering (MGV). Een instrument om klanten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een zorgverzekering voor huisdieren. De MGV is een proefmaand die door de praktijk kan worden meegegeven aan baasjes van gezonde pups of kittens tot en met 6 maanden en 30 dagen oud. Met de door de kliniek afgegeven gezondheidsverklaring is het huisdier per direct verzekerd. Gratis en vrijblijvend.

Voordelen voor u

 • Cadeautje voor klanten t.w.v. € 3000,-
 • Aanvraag geregeld binnen 1 minuut
 • Ontvang tot € 17,50 per MGV
Samenwerken

Zo eenvoudig is het aanvragen van een Maand Gratis Verzekering!

Klanten met een pup of kitten kunt u makkelijk en vrijblijvend kennis met ons laten maken via de MGV.

“De Maand Gratis Verzekering digitaal kunnen aanvragen is echt een verbetering! Dit is binnen een paar minuten geregeld door de paraveterinair.“

Jeanine
Dierenziekenhuis Drechtstreek

Maand Gratis Verzekering aanvragen: gemakkelijk online

Een MGV aanvragen kan online en is makkelijk en snel geregeld. Log hiervoor in op uw account en klik linksboven in het menu aan dat u een MGV wilt aanvragen. Hierna vult u de gegevens van het baasje en van het huisdier in. De aanvraag wordt vervolgens per e-mail verzonden naar uw klant. Deze zal de aanvraag moeten activeren en zijn persoonlijke gegevens aanvullen. Pas na activatie is de verzekering actief en ontvangt uw klant het polisblad.

Let er wel op dat een MGV alleen kan worden meegegeven als aan onderstaande voorwaarden wordt voldaan:

 • Het dier is op de dag van aanvraag of de dag ervoor gekeurd.
 • Het dier is op het moment van aanvraag gezond en is dit de afgelopen maand ook geweest.
 • Het dier is in de afgelopen 6 maanden niet in een land rond de Middellandse Zee en/of Oostblok geweest.


Spaarplan

Dierenartspraktijken die samenwerken met Petplan dragen bij aan een gezonder en langer dierenleven. Wij vinden dit fijn en belonen u daarom graag. Met het meegeven van een MGV bouwt u daarom automatisch spaartegoed op. Dit spaartegoed kan verzilverd worden voor (digitale) Bol.com cadeaukaarten.

Vergoedingen

Het spaarplan kent twee vergoedingen:

 • MGV wordt door klant geactiveerd: € 2,50 spaartegoed.
 • Klant verlengt MGV na eerste maand en sluit verzekering af: € 15,- spaartegoed.

U kunt dus per klant tot wel € 17,50 aan spaartegoed verdienen.

Verzilveren

Het verzilveren van spaartegoed kan 4 keer per jaar, na afloop van elk kwartaal. Per e-mail ontvangt u hierover van ons bericht. U heeft dan ongeveer 10 dagen de tijd om te verzilveren. Let op: verzilveren kan vanaf een spaartegoed van minimaal € 25,-.


Waarom Margot Swart blij is met haar Maand Gratis Verzekering

Dat een MGV direct van waarde kan zijn, daar weet Margot alles van. Haar hond Trippel brak twee dagen na het ingaan van de MGV haar pootje.

“Gelukkig had ik Trippel direct laten verzekeren en kon ze meteen geholpen worden. Ik was wel echt geschrokken. Ze zat te gillen van de pijn. Trippel is natuurlijk niet zomaar een hond. Het is ook mijn beste maatje en daar doe je toch alles voor om haar gezond te houden.”

Margot
Baasje van Trippel

Veelgestelde vragen

Met een MGV maakt een klant op een laagdrempelige manier kennis met een huisdierenverzekering. Maar dit is zeker niet het enige voordeel voor de klant:

 • 1 maand een gratis Petplan Basis pakket (exclusief chipvergoeding)
 • Gratis verzekerd voor medische kosten tot €3.000,-;
 • Geen wachttermijn, dus directe dekking;
 • Geheel vrijblijvend en loopt automatisch af;
 • Bij verlenging naar een jaarpolis wordt chippen met terugwerkende kracht vergoed;
 • Bij verlenging naar een jaarpolis ontvangt de klant een leuk en gratis welkomstcadeau;
 • Bij verlenging naar een jaarpolis is er keuze uit verschillende pakketten. Wordt er gekozen voor een uitgebreidere dekking met bijvoorbeeld castratie? Dan geldt deze dekking met terugwerkende kracht vanaf ingangsdatum van de verzekering.

Over het algemeen geldt: het is verstandig om een huisdier op jonge leeftijd te verzekeren. Want naarmate een huisdier ouder wordt, neemt de kans op aandoeningen toe. Daarbij is een huisdierenverzekering bedoeld om baasjes tegen onvoorziene medische kosten te verzekeren. Reeds aanwezige ziektes of aandoeningen kunnen dus niet worden meeverzekerd. Daarom is voor deze leeftijdslimiet gekozen, omdat de kans op gezonde pups en kittens dan het grootst is. Hierdoor kunnen baasjes profiteren van onze volledige dekking en hebben zij een échte ervaring van onze huisdierenverzekering.

Bepaalde infectieziektes – zoals dirofilaria (hartworm), leishmaniosis, distempervirus (hondenziekte), parvovirus, ehrlichiosis – komen in deze gebieden vaker voor dan gemiddeld. Hierbij geldt ook dat wij een risico-inschatting maken voor de verzekerde patiënt. Gezien de ernst van de klachten bij deze infectieziektes en relatief lange incubatietijd, kunnen dieren uit deze omgeving niet worden aangemeld voor een MGV. Wél kunt u dieren met een onbekend medisch verleden en pups uit het Middellandse Zeegebied/Oostblok doorverwijzen naar onze ‘normale’ huisdierenverzekering. Hier geldt een wachttijd van 30 dagen.  

Pups of kittens uit de volgende landen kunt u niet aanmelden voor een MGV: Albanië, Algarije, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Egypte, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Israel, Italië, Kroatië, Libanon, Libië, Macedonië, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Palesina, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tsjechië, Tunesië, Turkije en (Zuid) Frankrijk.

Ruim 90% van de aanvragen voor een MGV is voor een hond of kat jonger dan een halfjaar oud. Daarom hebben wij besloten om de MGV – voor nu – niet meer op konijnen en papegaai te richten. Wél kunt u konijnen en papegaaien doorverwijzen naar onze ‘normale’ huisdierenverzekering. Waarom baasjes blij zijn met Petplan

 • Vrije dierenartskeuze in heel Nederland
 • Declareren kan makkelijk online en via Mijn Petplan
 • Altijd in contact met een dierenspecialist
 • Uitgebreide vergoeding voor bijna alle rassen
 • Je declaratie snel uitbetaald