Verzekeringen

Petplan, opgericht door dierenartsen

Petplan is 40 jaar geleden opgericht door dierenartsen met de gedachte dat alle huisdieren de beste zorg verdienen. Wereldwijd vergoeden we inmiddels de zorg voor meer dan 1,5 miljoen huisdieren.

Omdat al onze medewerkers een achtergrond hebben in de diergeneeskunde en natuurlijk een grote liefde hebben voor dieren, kunnen we wel stellen dat wij de specialist zijn op het gebied van verzekeringen in Nederland.

 

Ieder huisdier is uniek daarom biedt Petplan een huisdierenverzekering op maat aan. Bij Petplan kan het baasje kiezen uit een Ongevallen, Basis, Plus of Totaal Pakket en deze aanvullen met 4 aanvullende dekkingen. De premie is afhankelijk van het gekozen dier, ras, leeftijd en postcode. Heeft het huisdier klachten? Dan hoeft dit niet te betekenen dat deze niet door ons wordt geaccepteerd.

Peter van Rooijen
dierenarts

 

We hebben 4 pakketten

Deskundig samengesteld door dierenartsen  

Basis

Vergoeding tot € 3.000,- per jaar Voor een toegankelijke premie de zekerheid van een goede dekking bij onverwacht hoge kosten

Plus

Meest gekozen
Vergoeding tot € 4.000,- per jaar Uitgebreid pakket met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Voor wie verzekerd wil zijn voor specialistische zorg zoals een MRI-scan of gebitsbehandeling.
 

Totaal

Vergoeding tot € 5.000,- per jaar Genieten zonder zorgen. Het meest complete pakket met de hoogste vergoeding.

Ongevallen

Vergoeding tot € 2.000,- per jaar Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ons instappakket met vergoeding van zorg die nodig is na een aantoonbaar ongeval (bijv. aanrijding of bijtwond).
 

Geen wachttermijn bij Maand Gratis Verzekering!

Wanneer de dierenarts een huisdier gezond verklaard mag er door de praktijk een Maand Gratis Verzekering (MGV) meegeven worden. Met deze gratis proefmaand krijgt het baasje de eerste maand gratis én komt de wachttermijn te vervallen. Er is dan dus direct dekking!

 

Onze wachttermijn

Voor een huisdierenverzekering zonder een Maand Gratis Verzekering geldt een wachttermijn. Klachten die voor of tijdens deze wachttermijn zijn ontstaan worden niet vergoed. Ook eventuele vervolgkosten van een ziekte, aandoening of ongeval ontstaan voor of tijdens de wachttermijn komen niet voor een vergoeding in aanmerking.

Hoe lang duurt de wachttermijn?

  • Voor zorg die nodig is na een ongeval geldt een wachttermijn van 48 uur.
  • Voor ziekten en aandoeningen geldt een wachttermijn van 30 dagen.

In alle pakketten wordt het plaatsen van de chip wel vergoed in de wachttermijn.


Wat baasjes over ons zeggen

Bij onze vorige beagle Dibbes waren we te laat met het afsluiten van een hondenverzekering. Daardoor liepen de kosten hoog op. Onze nieuwe pup hebben we wel direct verzekerd.

Marjolein
uit Barendrecht

Wij hebben het niet zo breed. Mocht er iets gebeuren met Pedro, dan hebben we geen spaarpotje. Dankzij de hondenverzekering hoeven we gelukkig niet bang te zijn dat we straks de zorgkosten niet kunnen betalen.

Jeroen
uit Purmerend

 


 

Zorg die we vergoeden

  • Aandoeningen aan heupen & ellebogen
  • Noodzakelijke operaties & behandelingen
  • Medische chronische aandoeningen
  • Castratie en sterilisatie tot € 150,- met een aanvullend pakket