Huisdierenverzekering

Op huisdieren moeten mensen zuinig zijn. Dat begrijpen wij maar al te goed. Maar dieren worden ziek en met hun speelsheid zit een ongeluk in een klein hoekje. Met de huisdierenverzekering van Petplan zijn mensen verzekerd tegen onverwachte hoge medische kosten. Hiermee krijgen huisdieren de zorg die zij nodig hebben en hebben baasjes een zorg minder. Een fijn gevoel.

Waarom Petplan?

 • Declaraties snel uitbetaald
 • Diervriendelijke klantenservice
 • Al meer dan 45 jaar dé specialist
Bereken premie

Huisdier verzekeren: iedereen is welkom!

Van labrador retrievers tot aan Perzische katten en van goudparkieten tot aan angora’s: iedereen is bij onze huisdierenverzekering welkom!

HONDENVERZEKERING

Voor als een viervoeter zo ziek als een hond is

Verzeker je hond

KATTENVERZEKERING

Zodat een kat zijn negen levens behoudt

Verzeker je kat

KONIJNENVERZEKERING

Zodat een stampertje de juiste zorg krijgt

Verzeker je konijn

PAPEGAAIENVERZEKERING

Voor als een vogel iets onder de veren heeft

Verzeker je papegaai


Waarom Margot blij is dat ze een huisdierenverzekering heeft afgesloten

Dat het verstandig is om een huisdier zo vroeg mogelijk te verzekeren, weet Margot alles van.

“Gelukkig had ik Trippel direct laten verzekeren en kon ze meteen geholpen worden. Ik was wel echt geschrokken. Ze zat te gillen van de pijn. Trippel is natuurlijk niet zomaar een hond. Het is ook mijn beste maatje en daar doe je toch alles voor om haar gezond te houden.”

Margot
Baasje van Trippel

Een verzekering op maat

Bij ons hebben baasjes uitgebreid de keus hoe zij hun huisdier willen verzekeren. Want ieder huisdier is uniek en heeft gepaste zorg nodig. Zij hebben per hond, kat, konijn en papegaai de keus uit vier verschillende hoofdpakketten. Per pakket wordt verschillende zorg vergoed en verschilt de hoogte van de vergoeding die zij krijgen uitbetaald. Een baasje kan bij ons zijn huisdierenverzekering ook nog uitbreiden met aanvullende dekkingen.


Veelgestelde vragen huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering is eigenlijk net zoals een zorgverzekering, maar dan voor huisdieren. Daarnaast is deze niet verplicht, maar wordt deze wél – ook door dierenartsen en fokkers – sterk aangeraden. Met een huisdierenverzekering zijn mensen dus maandelijks voor een laag bedrag verzekerd voor de meest voorkomende onverwachte ziektekosten van je huisdier.

Dierenartskosten kunnen hoog uitvallen en dat drukt extra op de portemonnee als ze ook nog eens onverwachts zijn. Met een huisdierenverzekering verzekert een baasje zijn huisdier voor de meeste onverwachte medische kosten en krijgt zijn huisdier de zorg die hij nodig heeft. Ook hoeven zij niet meer de volledige dierenartsrekening zelf te betalen.

Naarmate een huisdier ouder wordt, neemt de kans op aandoeningen toe. Heeft een huisdier al een bestaande aandoening? Dan kan het zijn dat wij naar gelang van de ernst van de aandoening het huisdier niet accepteren voor de verzekering of dat er een tijdelijke of levenslange clausule voor deze aandoening op de polis wordt geplaatst.

Voorbeeld: Een baasje wil zijn 5 jaar oude hond vandaag verzekeren met knieproblemen die hij 2 jaar geleden heeft opgelopen. Dan kan hij zijn hond mogelijk nog wel verzekeren bij ons, maar kan hij niet worden verzekerd voor onverwachte medische kosten die gerelateerd zijn aan zijn knieproblemen. Jongere huisdieren hebben over het algemeen minder of geen bestaande aandoeningen en dus is de kans op uitsluitingen kleiner. Daarom is het verstandig om te communiceren dat een huisdier op een jonge leeftijd al verzekerd moet worden.

Daarnaast is het ook beter voor de portemonnee. De kosten voor het verzekeren van een huisdier zijn namelijk onder andere gebaseerd op zijn leeftijd. Hierbij geldt: hoe jonger het huisdier, hoe lager de premie. Wees er dus vroeg bij!

Wij zijn dé enige dierenverzekeraar in Nederland waarbij naast een hond of kat ook een konijn en papegaai verzekerd kan worden. Het dier moet wel minimaal 7 weken oud en in eigen bezit zijn.

Huisdieren dienen bij het aangaan van de verzekering gezond te zijn. Indien een huisdier al een bestaande aandoening heeft, kan de klacht of aandoening die al aanwezig was bij het huisdier worden uitgesloten van dekking door middel van een zogenoemde clausule. Dit kan voor een tijdelijke periode zijn – bijvoorbeeld een half jaar – of levenslang. Bij ons werken huisdierspecialisten die naar elk aangemeld huisdier persoonlijk kijken welke dekkingen we kunnen bieden naar aanleiding van het recente ziekteverleden.

De maximale leeftijd voor het afsluiten van huisdierenverzekering is per huisdier verschillend:

 • Honden t/m 7 jaar;
 • Katten t/m 11 jaar;
 • Konijnen t/m 5 jaar;
 • Papegaaien onbeperkt.

Het is verstandig om  huisdieren tegen ongeval en ziekte te verzekeren. Een ongeluk zit ook voor dieren in een klein hoekje. Wij stimuleren verantwoord huisdierenbezit. Daarom krijgen baasjes bij ons vanaf het 2e verzekerde huisdier 5% premiekorting voor al zijn verzekerde huisdieren.Waarom baasjes blij zijn met Petplan

 • Vrije dierenartskeuze binnen heel Nederland
 • Declareren kan makkelijk online en via Mijn Petplan
 • Altijd in contact met een dierenspecialist
 • Uitgebreide vergoeding alle rassen
 • Je declaratie snel uitbetaald